Ett problem som dyker upp ganska ofta bland våra kunder som arbetar i Word eller Google Docs och sedan kopierar texten till ett Wordpress-inlägg är att man formateringen på texten ibland kan bli konstig.

Ett exempel är att typsnitten kan bli konstiga, radavstånd bli för stora eller för små eller att det blir fel färg på texten. Ofta beror det här på formatering som gjorts på Google Docs eller i Word och som hängt med när du kopierade.

Lösning - rensa formatering

Ett enkelt sätt att ta bort all formatering från Word och Google Docs är att markera hela texten i Wordpress, och klicka på knappen “Rensa formatering”. Då försvinner all formatering, inklusive fetstil, rubriker och sådant.

Rensa Formatering-knappen finns i mitten av andra raden och ser ut ungefär som ett suddgummi.

rensa formatering wordpress

Om du bara har en enda rad med verktyg ovanför ditt inlägg kan du klicka på knappen till höger om ‘ABC’ så får du två rader att arbeta med.

aktivera verktygsrad

Om det bara är en liten del av texten som har problemen går det bra att bara markera just den biten och rensa formateringen.

Trick vid inklistring

Om du använder Mac och ska klistra in text och vill ha den utan formatering när du klistrar in kan du använda tangentbordskombinationen Cmd + Alt + Shift + V (ja, jag vet, många knappar att trycka på).

Bonustips - enkel radbrytning, inte nytt stycke

Som standard infogar Wordpress ett nytt stycke när du trycker på Enter. Om du bara vill ha en enkel radbrytning kan du trycka Shift + Enter. Då hoppar markören ned direkt efter din nuvarande rad.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.