Modern teknik

Webbaserad programvara är framtiden. Få väljer att utveckla programvara i traditionell bemärkelse idag, utan försöker istället bygga saker som går att använda online direkt via en vanlig webbläsare. Fördelarna med webbapplikationer är flera:

KUB (Kvalitetssäkrad utbildning)

Utveckling och design, 2013
http://kub.vvsyn.se/

KUB är framtaget av VVS-Branschens Yrkesnämnd i syfte att kvalitetssäkra och underlätta hanteringen av utbildning till VVS-montörer, Industrirörmontörer, VVS-isolerare och Isoleringsplåtslagare på företagen.

I KUB tecknas utbildningsavtalet mellan företag och anställd under utbildning och uppföljning sker direkt i systemet genom kunskapsfrågor, intygande av praktiska moment och kunskapsmål.

Webbapplikationer 1

 

UC

Utveckling och design, 2009
http://uc.standout.se/

UC näringslivsregistret används av kommuner eller kommunala näringslivsbolag som lägger in registret på sina webbplatser. I registret hittar besökaren information om företag inom kommunen och kan söka efter företag, branscher och göra filtrering ner på ortsnivå.

Webbapplikationer 2

 

Findskills

Utveckling och design, 2014
http://findskills.se/

Findskills är ett företagsregister skapat för Information Engineering Center (IEC) på Linnéuniversitet i Växjö. Syftet är att medlemmar och arbetssökande enkelt ska kunna hitta jobb, företag och andra medlemmar med hjälp av systemet. Samt enkelt kunna se vad dessa medlemmar erbjuder.

Webbapplikationer 3

 

Rätta-rollen

Utveckling och design, 2014
http://teacher.app.standout.se/

Rätta rollen är ett webbspel som sätter ljus på lärares arbetssituation och vikten av stöd för nya lärare. Spelet ställer frågan om det är rätt att lärarrollen ser ut som den gör och vad det innebär att komma som nyexaminerad till en så pressad arbetssituation.

Webbapplikationer 4