I vad som kan vara en av de märkligaste buggarna jag hört om har flera användare av Adobe Photoshop CC drabbats av borttagna mappar på sina datorer. I version 3.5.0.206 av Photoshop raderades innehållet i den första dolda mappen i din hemkatalog. Vi tar det igen: Den första mappen i alfabetisk ordning i din hemkatalog raderades, oavsett vad den hette. Det var ibland Adobes egen mapp, men ofta någon mapp från en annan tillverkare av programvara.

Missen upptäcktes först av Backblaze, ett företag med backup-programvara som skapar precis en sådan mapp i din hemkatalog (.bzvol) - vilken togs bort av Adobes programvara. Adobe har nu enligt sitt officiella Twitter-konto släppt en ny uppdatering som alla användare av Adobe Photoshop CC bör se inom 24 timmar.

“Vi har tagit bort uppdateringen och håller just nu på att släppa en ny uppdatering som tar hand om problemet.”

Adobe har stoppat installationen av 3.5.0.206 och släppt uppdatering av applikationen, men dubbelkolla ändå att du inte har drabbats.

Det är väl antagligen någon programmerare hos Adobe som inte har kvar sitt jobb så länge till. Frågan är om Adobe ställer upp alla sina utvecklare och helt enkelt sparkar den första i alfabetisk ordning?

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.