Om du arbetar med webbplatser kommer du någon gång i din karriär får anledning att arbeta med lite större ändringar på en webbplats som är live.

Du kanske byter färgschema, flyttar loggan eller lägger till en helt ny avdelning. Eller byter ut det där gamla WordPress-temat mot ett helt nytt. Men du vill ha kvar innehållet - så att börja från början känns onödigt och tidsödande.

Vi har gjort det många gånger åt våra kunder, och här är några tips som kommer att göra det enklare för dig att ändra på en existerande sida.

Jobba mot en kopia

Antingen sätter du upp en lokal kopia på din dator, eller om du kanske inte vanligtvis jobbar så mycket med programmering - be ditt webbhotell sätta upp en kopia eller demomiljö av hemsidan du tänkte ändra på.

Det här ingår kostnadsfritt i vårt WordPress-paket, och jag tror att du kan få vissa webbhotell att ordna det åt dig. På så sätt jobbar du aldrig med större ändringar mot en hemsida som är live.

Backup!

Det borde vara en självklarhet, men jag har sett så många kunder, designers och kollegor som satt igång med en uppgradering utan att ta en ordentlig backup först. Du vill alltid kunna gå tillbaka till hur sidan såg ut tidigare om du skulle göra bort dig.

Se upp för sökmotorerna

När du jobbar mot en lokal kopia eller demo-miljö vill du för allt i världen inte att den ska hamna i sökmotorerna. Det är lätt hänt, men stäng av sökmotoraccess i Wordpress.

Admin -> Inställningar -> Läsa -> Kryssa i “Be sökmotorer att inte indexera denna webbplats”

Glöm inte slå på det här på live-sidan, bara.

Pro-tips: Använd Git

Versionshantering behöver inte vara så klurigt, speciellt om du bara är en person som ska jobba med sidan. Ta för vana att använda Git eller något annat versionshanteringssystem när du gör förändringar i filer, allting blir otroligt mycket enklare när det gäller att spåra förändringar och återställa gamla saker - även flera år tillbaka i tiden.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.