Tips: Så får du in ordrar från WooCommerce till Fortnox med automatik

WooCommerce är ett smart sätt att komma igång som e-handlare. Ofta behövs inte så mycket mer än en standardmall och ett bra webbhotell med WordPress installerat för att komma igång.

Men sedan då? När du fått sålt en massa och revisorn undrar vad det är du fått betalt för? Det är dags att levla upp genom att lägga till dina ordrar från WooCommerce direkt i Fortnox. Vi tittar på den billigaste lösningen för att få till det här med automatik, så kan utöka det senare.

Steg 1) Ordermodul i Fortnox

Först och främst behöver vi ordermodulen i Fortnox. Många har den redan, men om du inte har den än kan du beställa modulen separat för 65 kronor i månaden, eller som ett paket med både bokföring, fakturering och order. www.fortnox.se/produkt/offert-orderprogram

Steg 2) Aktivera appen Ordersynk för WooCommerce

Fortnox har en appmarknad med många alternativ för att koppla WooCommerce till Fortnox. Den absolut billigaste och enklaste att komma igång med är appen Ordersynk för WooCommerce. Det fina med den är både det låga månadspriset (179 / mån jämfört med många av de andra som börja på ca 300-500 kr/mån) men också att den inte kräver någon extra modul för integrationer för att komma igång.

Aktivera integrationen här:
www.fortnox.se/kopplingar/integrationer/integration/standout-ab/woocommerce-ordersynk

Steg 3) Konfigurera din e-handel

Du behöver inte installera någon plugin eller något annat i din e-handel, men i samband med att du aktiverar appen ovan kommer du att få ett mail där du ombeds ta fram nycklar till WooCommerce. De behövs för att programmen ska kunna prata med varandra. Det är en del klickande, men som tur är finns det en bra video som förklarar precis hur man gör.

När det här är aktiverat och klart så kommer din e-handel börja synka över ordrarna till Fortnox med automatik. Smidigt!

Kostnader

Ordermodulen om du inte hade den kostar 65 kr/mån, och WooCommerce Ordersynk kostar 179 kr/mån.

Jag gissar att den här kopplingen kommer spara in tillräckligt mycket tid för att det snabbt ska löna sig om du har några ordrar som trillar in varje månad. Det här var som sagt den enklaste och billigaste lösningen att komma igång med.

WooCommerce