BildAlla som har en iPhone kan gå in på din webbplats i Safari och lägga till den på hemskärmen genom att trycka på plustecknet längst ned. Då får de en liten genväg som de kan trycka på för att komma direkt till din webbplats. Som ikon används en liten miniatyrbild av din webbplats, vilket sällan blir snyggt i så litet format.

För att sticka ut lite kan du hänvisa till en egen ikon. Ikonen bör vara i PNG-format och 57×57 pixlar stor. Genomskinlighet funkar bra, och du behöver inte göra ikonen med rundade hörn och glossy-effekten, det fixar iPhone med automatik. Hur får du då iPhone att hitta ikonen? Det finns två sätt:

  1. Antingen kan du kalla den för apple-touch-icon.png och lägga den i www-roten på din webbserver
  2. Eller så lägger du upp den på valfritt ställe och lägger in <link rel="apple-touch-icon" href="/sökväg/till_din_ikon.png" /> inom head-taggarna i din HTML-kod.

Är du kund till oss så säg bara till så kan vi fixa det för din webbplats. Det blir rätt snyggt när det väl är på plats, och besökarna brukar bli glatt överraskade över en snygg ikon istället för en pixlig skärmdump.

(via phonydev.com)


Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.