Skräddarsytt WordPress-plugin åt Växjö bilförmedling

Nina på Reklambyrån Odd hade tagit fram en webbplats till Växjö bilförmedling. Nu ville kunden bara ha en sak till – en direktkoppling till Bytbil.com där de redan listade alla sina bilar till försäljning. Där kom vi in i bilden.

Uppdraget

Koppla ihop alla bilar som Växjö bilförmedling lägger upp på Bytbil och visa upp dem på webbplatsen helt automatiskt.

Lösningen

Vi bygger en hel del skräddarsydda plugins för WordPress, och det här uppdraget passade oss bra. Vi kopplade på oss på Bytbils API och såg till att hämta ut informationen direkt därifrån. Eftersom det tar en stund att hämta alla bilarna sparar vi en kopia av informationen tillfälligt på vår sida så att besökarna inte behöver vänta på att informationen ska visas och nästa gång sidan laddas om visas den uppdaterade versionen.

Bytbil - lista på bilar
Lista på bilar från Bytbil.com

 

För att både höja besökarens upplevelse av att sidan uppdateras varje dag lägger vi upp en ny sida på webbplatsen för varje bil, också det med automatik. Så i samma ögonblick som bilhandlaren lägger upp sitt nya erbjudande om en BMW 320 på Bytbil.com så dyker den även upp på webbplatsen med en helt egen sida.

Bytbil - egen sida för en bil
Varje bil får en helt egen sida så länge de finns tillgängliga för försäljning

När bilen är borttagen från Bytbil.com så tas den även bort från webbplatsen med automatik. Tanken är att minska på administrationen för bilhandlaren så mycket som möjligt. Tänk vad långt man kan komma med en WordPress-plugin!