Det här är ett litet nördigt inlägg om att köra Ruby on Rails på Windows.

Vi har byggt ett litet enkelt intranät i Ruby on Rails åt VVS-konsulterna FLK. Det har rullat på ett tag, men efter några uppgraderingar av serverns operativsystem blev det plötsligt otroligt.

Normalt sett brukar vi använda Ubuntu-maskiner för att driftsätta webbapplikationer med Ruby on Rails, men ibland kan vi av olika skäl inte välja vilken miljö våra applikationer ska köras i. Så var det nu, och då gäller det att lösa problemen.

Kevin satt och svettades ett tag med att undersöka varför Mongrel hela tiden kraschade, och till slut valde vi att byta ut den mot den lilla snabba webbservern Thin. Den är betydligt mer stabil än många av sina föregångare, men lite problematisk att installera på Windows.

För att folk som hamnar i samma knipa inte ska behöva slita sitt hår publicerar jag några av Kevins anteckningar här.

  • Vi installerade Ruby via RubyInstaller
  • Du behöver DevKit (finns länkat på Rubyinstallers webbplats. Vi använde den här versionen). Du får inte ta bort mappen du extraherar filerna till. Då fungerar det inte och du får börja om.
  • Har du gamla DevKit tools behöver du göra ruby dk.rb install –force för att skriva över dem. Annars failar det.
  • Du behöver den senaste versionen av RubyGems (gem update –system)
  • Om du får fel relaterade till pathspec, ominstallera de gems den klagar på.
  • gemen Abstract och EventMachine behöver du avinstallera om du har dem innan du installerar Thin. gem uninstall abstract eventmachine
  • Specificera den absolut senaste releasen av EventMachine i din gemfile, innan du specar gemet ‘thin’. gem ‘eventmachine’, ’1.0.0.beta.4.1′, :platform => :mingw

Kör det ihop sig fullständigt får du höra av dig så kanske vi kan skaka loss en konsult i några timmar som hjälper dig på traven.

 

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.