Växjöhem är en av våra bästa kunder. De ser möjligheter att göra smarta program med små medel, och de var faktiskt vår allra första kund.

De är tvungna enligt lag att hålla reda på inkommande och utgående handlingar som har med företaget att göra. Det gör man helst inte för hand, så vi skrev en liten webbapplikation åt dem i Ruby on Rails som håller reda på all post. Ett diarieprogram, helt enkelt.

Det visade sig att det blev betydligt bättre att utveckla en skräddarsydd applikation som stödjer deras arbetssätt istället för att lära sig arbeta på ett nytt sätt för att man har köpt en ny programvara. Eftersom det är webbaserad programvara betyder det dessutom att buggar kan rättas till på distans. Både vi och Växjöhem är mycket nöjda med programmet. Här nedan ser du en skärmdump och en video. Du kanske känner till något annat företag som behöver samma lösning? Be dem höra av sig på en gång, så hjälper vi dem att hålla reda på posten också.

Ursäkta min klumpighet med videoinspelningen. Det är ett ganska nytt format för oss, så jag låter antagligen inte så skärpt. Men vi försöker i alla fall. :)

Bild


Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.