I början på nästa år kommer Microsoft se till att deras webbläsare, Internet Explorer, automatiskt blir uppdaterad till senaste versionen. Det är fantastiskt bra nyheter.

Vi som jobbar inom webb-branschen har länge haft problem med att folk sitter med gamla webbläsare. Det är fortfarande inte helt ovanligt att kunder sitter med Internet Explorer 6 eller Internet Explorer 7, trots att version 10 släpps snart.

Bild

Men från och med nästa år kan vi se en dramatisk ändring på hur webbläsarstatistiken ser ut, vilket är mycket välkommet. Det är nämligen oerhört stor skillnad på IE 7 och IE 10. Tänk vad mycket roliga saker vi kan hitta på i form av CSS-animationer, toningar och snygga skuggor på din sida.

Gamla webbläsare är begränsande och dyra, både för oss och våra kunder. Om vi inte hade behövt ta hänsyn till gamla begränsade modeller av webbläsare när vi programmerar hade utvecklingen gått mycket fortare i många fall.

Så vi ser verkligen fram emot att den här uppdateringen görs. Microsoft säger att det gäller Windows XP, Windows Vista och Windows 7, så de flesta verkar vara inkluderade.

Läs hela nyheten på windowsteamblog.com

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.