Information om G Suite Domain Contact page

Flera har i dagarna fått ett meddelande från Google som talar om att du behöver göra något med din domän.

Mail från Google om G Suite Domain Contact page

Har du en domän som ligger hos Google? Det har du antagligen om du använder G Suite, även om du inte köpt domänen från Google så kan den peka dit. Du har antagligen ett Google-konto i alla fall, och där har du eller någon i din organisation lagt till en domän.

Så här börjar mailet:

[Action Required] Remove internal links to the G Suite Domain Contact page for your organization

I korthet talar Google om att de kommer att ta bort en funktion så heter Domain Contact Page. Det är i praktiken en kontaktsida för ditt företag där du kan lägga in information om vem en användare ska kontakta när det går fel. De flesta använder inte den här sidan, och behöver därför inte göra någonting alls.

Jag kollade upp vår egen Domain Contact page för vårt företag. Den såg ut så här:

Exempel på G Suite Domain Contact Page
Exempel på en G Suite Domain Contact page

Vissa företag har lagt in mer information till sina användare på sina kontaktsidor, men om du inte kände till den sedan tidigare så behöver du med största sannolikhet inte göra ett dugg.

Du kan hitta din egen G Suite Domain Contact Page genom att gå till google.com/a/dindomän.se/DomainContact och ser den ut ungefär som vår sida så har du antagligen aldrig använt den.

Vad behöver jag göra då?

Antagligen ingenting. Det Google säger är att om du använder din sida eller länkar till den någonstans ifrån så behöver du ändra länkarna. De tar nämligen bort den här funktionen helt i slutet av augusti 2020.

Om du ändå är osäker kan du kontakta Google Support, men som sagt – det behövs antagligen inte.