facebook graph search

Facebook kommer inom kort att lansera en helt ny sökfunktion. Det låter inte så häftigt, sökmotorer har vi ju haft sedan nätets begynnelse. Facebook har dock en liten twist på det hela – de känner ju till så mycket om dig och ditt umgänge att de kan filtrera ut bra mycket mer relevanta saker än vad exempelvis Google kan. Du kommer att kunna söka på ”Foton av mina vänner tagna i Växjö” eller ”Vänner som bor i England”.

Den nya sökfunktionen är framför allt byggd för att visa resultaten direkt, inte ge dig länkar där du kan hämta mer information. Där skiljer den sig ganska markant från Google, även om det finns några direktvisningar av information även i Googles sökmotor (sök exempelvis på ”100 USD in SEK” på Google.

Hur som helst, om du är nyfiken på vad som kommer att synas i den nya sökmotorn och skryta inför dina vänner att du minsann har provat den före alla andra kan du redan nu ställa dig i väntelista och sedan få tillgång till sökfunktionerna innan dina vänner förstår vad som är på gång.

Det är bara att klicka på den gröna knappen längst ned på www.facebook.com/about/graphsearch

 

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.