Många som designar och bygger webbsidor och webbapplikationer gör detta på Mac. Att testa i Safari, Chrome och Firefox etc är då oftast inga svårigheter. Men att testa i Internet Explorer kan bli lite större problem.

Microsoft har dock försökt göra detta mycket enklare för oss. Om du besöker https://developer.microsoft.com/en-us/microsoft-edge/tools/remote/ kan du registrera dig för fjärranslutning till Internet Explorer 11 med ditt Microsoft-konto.

Efter att du registrerat dig och kommit in till din “Dashboard” går du till fliken “Remote” och ställer in den region som du tror passar dig bäst.

För att nu komma åt din fjärrapp med Internet Explorer behöver du Microsoft Remote Desktop. Detta finns att ladda ner gratis i App Store för Mac. Tryck på denna länk så kommer du direkt dit itunes.apple.com/se/app/microsoft-remote-desktop.

Logga nu in genom att trycka på Azure RemoteApp och se till att din fjärrapp är markerad.

Testa Internet Explorer på Mac

Nu är det bara att dubbelklicka på din fjärrapp så kommer Internet Explorer öppnas i ett eget fönster. Det finns dock ett par nackdelar, du kommer inte åt localhost. Men detta går att lösa med andra tjänster så som ngrok som kan skapa en proxy mot din Mac.

Internet Explorer

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.