Bild
Så har det hänt. Varumärket Apple rankas nu högre än Google enligt Millward Brown, ett varumärkesföretag som har gjort undersökning kring varumärkens värden i flera år. Google har toppat den prestigefyllda listan i fyra år i rad, men får nu se sig omsprungna.

Vi på Standout gillar Apples grejer. Vi använder MacBook Pro för det mesta av vår utveckling, och de flesta av oss har valt iPhone som arbetstelefon. Visst finns det saker som kan förbättras och ibland kan Apples plattform kännas begränsande, men i det stora hela är det fler fördelar än nackdelar.

Det som oroar mig lite är vad som händer när ett företag blir för stort. Nu tjänar Apple grymma pengar på många av sina konsumentprodukter. Vad händer då med proffssidan, där man varit starka länge? Steve Jobs vikande hälsa är också ett problem som Apple kommer att få tampas med framöver. Steve Jobs är Apples kvalitetsstämpel. Är han nöjd blir det bra grejer. Är han inte nöjd får inte produkterna släppas.

Hur som helst ska det bli intressant att följa utvecklingen för Apple och deras konkurrenter framöver. Det var inte så värst längesedan Apple var konkurshotat och räddades av Microsoft, så det här är en bransch där saker kan svänga rejält.


Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.