För mig är det ingen big deal att den detaljerade kameraikonen är borta.

Instagramanvändare över hela världen fick för några veckor sedan en helt ny look på sin app, och dessutom en helt ny logga med stor kontrast till den gamla bruna loggan.

Vi bad några av våra partnerföretag att tycka till om stilförändringen. Martina Bengtsson från Well Hello och Nina Möller från OddKommunikation:

Vad säger ni om Instagrams nya design?

Martina: Min spontana reaktion på den nya designen är övervägande positiv. Jag gillar att man vågar göra en ordentlig förändring, inte bara en ängslig facelift. Jag gillar det rena, vita gränssnittet som lyfter fram bildflödet på ett effektivt sätt. Dessutom har man lyckats skapa en enhetlig familj tillsammans med systerapparna Layout, Hyperlapse och Boomerang.

Det minimalistiska gränssnittet ger mer fokus åt bilderna, vilket är bra.

Nina: Jag gillar designen och jag gillar att de vågar lämna det retro och se framåt istället. Det är alltid en risk att ta ett sådant kliv men Instagram som socialt medie är fortfarande väldigt omtyckt och de är i en position att de klarar av en sådan förändring. Det minimalistiska gränssnittet ger mer fokus åt bilderna, vilket är bra.

Vad tycker du om ikonen?

Nina: Jag gillar kontrasten av den färgglada bakgrunden mot den väldigt avskalade kameran. Dessutom håller designen av deras andra tillhörande appars ikoner mer ihop nu.

Jag har aldrig gillat retrouttrycket

Martina: Jag är ett stort fan av Instagram och använder appen dagligen. Jag har heller aldrig riktigt gillat retrouttrycket, så för mig är det ingen big deal att den detaljerade kameraikonen är borta.

Är det något som inte riktigt känns hundra?

Martina: Den nya ikonen känns inte särskilt unik. Flat design i kombination med gradient har vi sett väldigt mycket av det senaste året. Många jämför med iTunes ikon, som är snarlik i både färgsättning och design. Dock tycker jag att Instagram kommer undan med kopplingen till regnbågen, som härstammar från den tidigare loggan, och målet att skapa en design som ska hålla ett tag framöver.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.