Därför ska du inte ha e-post och webbplats på samma server

E-post är en ganska speciell tjänst. I stort sett alla företag har minst en e-postadress som används dagligen för att hantera ordrar, status och annat kring företaget. Om e-posten inte fungerar är det ofta stora problem. I dag tänkte jag prata om varför du inte får ett e-postkonto med ditt Hekto-abonnemang.

Båda får inte vara nere samtidigt

Om din mail inte fungerar så är det viktigt att kunderna kan nå dig via telefon, eller på något annat sätt. Ofta kollar de upp ditt telefonnummer via webbplatsen, och om du är lite vaken så kan du till och med lägga in ett meddelande om att “Just nu har vi störningar på e-posten” så kunderna vet vad som händer. Webbplats och e-post är tillsammans med telefonin dina viktigaste kommunikationskanaler, så lägg inte alla ägg i samma korg.

Säkerhet

Varje extra tjänst som öppnas upp på en server innebär att säkerheten minskar lite. På din Hekto-server vill vi ha så få saker som möjligt, och kör helst bara sådant som faktiskt behövs för att hålla din webbplats online. Du kommer att märka det både på hastigheten och stabiliteten, men för vår del innebär det att vi kan sova gott om nätterna. Säkerheten har nämligen ökats rejält i samband med att vi tar bort alla de här onödiga tjänsterna. Det är bra för din webbplats.

Vårt fokus

Vi vill att Hekto ska vara världens bästa tjänst för driftsätta WordPress – och att då slänga in flera andra tjänster som inte ingår i vårt huvudfokus blir inte bra. Våra briljanta utvecklare ska kunna fokusera på att bygga den bästa tjänsten, och då vill vi varken belasta dem eller supporten med något annat. För att bli världsbäst behöver man våga fokusera.

(Ja, jag vet. Vi har erbjudit e-post på våra webbhotellsservrar länge. Du kanske till och med har e-posten hos oss. Men just e-post är ett erbjudande som vi inte aktivt marknadsför längre, eftersom det finns så många andra som kan göra det bättre).

Kvalitetstjänster

Du som följer Standout vet att vårt kärnfokus är att leverera högkvalitativa digitala lösningar på verkliga problem. Kan vi inte leverera hög kvalitet så vill vi inte vara med. Om man ska leverera en högkvalitativ tjänst så måste man ge den full uppmärksamhet. Därför jobbar vi gärna ihop med andra leverantörer som har e-post i sitt utbud och fokuserar på detta.

Vilken leverantör ska jag välja?

Många av våra kunder väljer att skaffa en specialfokuserad mailleverantör eller att ligga kvar på sitt vanliga webbhotell. Hekto fungerar bra att använda oavsett vilken e-postleverantör du väljer.

Personligen skulle jag titta på någon i följande lista:

  1. G Suite från Google
  2. Office 365 från Microsoft. (Finns även från en del svenska webbhotell)
  3. Fastmail
  4. Ditt nuvarande webbhotell om du är nöjd med deras tjänst