Google har fokuserat mycket på snabbhet tidigare, och ju snabbare din sida är desto bättre har den generellt rankat i Googles index. Nu verkar säkerhet vara en av de största faktorerna, och det pratas om att HTTPS ska användas överallt.

Vad är HTTPS?

Kortfattat kan man säga att HTTPS är ett enkelt sätt att göra webbplatser mer säkra. Varje webbplats installerar ett certifikat som används för att skicka informationen till din webbläsare på ett krypterat sätt så att ingen annan kan tjuvlyssna på vägen.

I många webbläsare visas ett hänglås när https används. Ett exempel kan du hitta på exempelvis ExtraBrain.se - och många stora sociala nätverk såsom Facebook och Twitter kör https som standard.

Ska jag använda HTTPS på min webbplats?

Fram till nu har det egentligen inte funnits någon stor anledning för vanliga webbplatser att använda sig av https, men eftersom Google säger att de använder det i sin rankningsalgoritm är det hög tid att börja köra https även på ditt företags webbplats.

Behöver du hjälp att installera HTTPS på din webbplats? Certifikatet kostar normalt sett omkring 600 kr/år och det brukar inte ta mer än någon timme att få alltihop på plats. Hör av dig till oss på 0470-348700 om du behöver hjälp!

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.