Automatiska uppdateringar av plugins till WordPress? Javisst, det fixar vi!

“Är det dags nu igen?” Ni som jobbar med WordPress vet att det dyker upp frågor om uppdateringar av plugins i stort sett varje gång du är inne på administrationen av din sajt.

Automatiska uppdateringar av plugins till WordPress? Javisst, det fixar vi! 1

 

Nu har Hekto ett sätt att lösa den där problematiken åt dig. I kontrollpanelen kan du välja mellan följande val:

  • Genomför inte uppdateringar
  • Uppdatera enbart WordPress
  • Uppdatera WordPress, teman, samt plugins.

Automatiska uppdateringar av plugins till WordPress? Javisst, det fixar vi! 2

Det sista alternativet är ganska intressant i sitt genomförande. Uppdateringen görs, och sedan kollar vårt system att sajten svarar som den ska. Om den inte gör det så går vi tillbaka till en backup som vi tog precis innan uppdateringen startade. Om allt går bra så går sidan live med nya plugins och uppdaterat tema.

Är det här säkert?

Man kan fundera på om automatiska uppdateringar är helt säkert, eftersom det skulle kunna vara så att nyare varianter av plugins skulle kunna ställa till det på din sajt. Men för de allra flesta kommer det här att fungera fint, och skulle något gå snett kan man med en knapptryckning återställa från backupen. Dessutom är det betydligt säkrare att ha uppdaterade plugins än att leva med gamla plugins på din sajt. Det är nästan som att be om att bli hackad, och det vill du definitivt inte.

Valet att göra uppdateringar själv finns förstås fortfarande kvar för den som vill.

Alla som kör WordPress professionellt (företagssajt, e-handel etc) borde köra sin sajt på en egen server, och det smidigaste sättet att göra det på (tycker vi) är Hekto. Läs mer på hekto.app