Under våren 2016 har Standout arbetat med en helt ny iPhone-app på uppdrag av Oebas. De hade redan en app för Android och ville att vi skulle bygga en app för iPhone som hade samma funktionalitet som på Android, men som kändes som den hörde hemma i iOS-plattformen.

Våra kunder har varit helnöjda med appen. Dessutom har vi knappt fått några supportfrågor alls om själva appen - vilket är ett mycket gott betyg. Hans-Olof Henriksson, Oebas

Vad gör appen då? Det en applikation för egenkontroll - oftast i större företag - där man behöver ha koll på att rutiner följs. Enkelt sammanfattat kan man sätta att det är en uppsättning checklistor med avancerade rapportmöjligheter.

Från Android till iOS

Det finns en del utmaningar när en app ska konverteras till iOS. För oss var det viktigt att användaren skulle känna sig hemma i appen om hon använt Android-versionen tidigare, samtidigt som vi ville att den skulle följa det grafiska gränssnittet i iOS.

oebas iphone screenshot

Byggd i Swift

Hela appen är byggd i Swift och är en så kallad “Native” app. Appen har ett offline-läge och synkroniserar med Oebas webbserver.

Det känns verkligen som den hör hemma på iPhone. Ni har lyckats få med alla funktioner samtidigt som det blir naturligt för en iOS-användare att använda appen. Hans-Olof, Oebas

Vill du också konvertera en Android-app till iOS?

Om du också behöver hjälp med en iPhone-app kan du höra av dig till David Elbe, Telefon: 0470-348701 eller E-post: david@standout.se

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.