Använd G-mail för jobbmail

De flesta har använt antingen GMail eller Hotmail för något e-postkonto. Det många av våra kunder inte vet är att man kan använda GMail även för sitt företag och ihop med sin egen domän. Istället för dittnamn@gmail.com blir det alltså dittnamn@dittforetag.se.

Vi har kört Googles e-postlösning på företaget i cirka 10 år nu och det fungerar riktigt bra. De är duktiga på att filtrera bort skräppost och att få fram e-post till den du mailar till. Det är sällan problem, och det finns guider i stort sett överallt kring hur du gör för att koppla ihop det med ditt favorit-epostprogram.

Pris

Du kan testa gratis i några veckor, och sedan kostar det cirka 50 kronor per användare och månad. Cirka? Ja, det beror lite på eurokursen och om du beställer till extra utrymme. I varje e-postkonto ingår 30 GB lagring, och det räcker långt.

Hur kommer jag igång?

Du börjar genom att beställa ett konto här. Om det skulle behövas några DNS-inställningar pratar du med leverantören som du köpte din domän av.

Vad tjänar ni på detta?

Ingenting. Vi är i dagsläget inte återförsäljare åt Google, utan ser det här mer som ett sätt att hänvisa våra kunder till en bra leverantör. Vi har genom åren erbjudit flera egna e-postlösningar, men de stora leverantörerna är idag pålitliga, snabba och stabila och vi rekommenderar de flesta av våra kunder att köra G-Mail eller Office 365.

Funkar detta ihop med Hekto?

Ja, det går bra att ha sin webbplats hos Hekto och e-post från Google. Vi rekommenderar till och med att ha det på olika platser för bästa prestanda.

Erbjuder ni support på GMail?

Nej, vi hänvisar till Google som har egen support.