Alexander Ross ny VD för Standout

Efter att ha börjat som utvecklare och sedan tagit på sig större och större ansvar har Alexander Ross tagit över rollen som VD för Standout AB nu i februari 2020. Tidigare VD och grundare, David Elbe, finns kvar i bolaget – både som huvudägare och som en viktig del i ledningsgruppen. David har tagit ett större ansvar för sälj – och eftersom jag är den som oftast har koll på den dagliga verksamheten tyckte vi att det passade bra att jag blev VD även på pappret, säger Alexander Ross.

Alexander Ross ny VD för Standout 1
Alexander Ross

“Eftersom jag är den som oftast driver den dagliga verksamheten tyckte vi att det passade bra att jag blev VD även på pappret.”

– Alexander Ross

Bolaget har 12 egna anställda, kontor i Växjö och Kalmar, och har dessutom flera underkonsulter sysselsatta i olika programmeringsuppdrag runt om i landet.

Bolaget har gjort stora framsteg de senaste åren och bland annat blivit utsett till Gasellföretag 2019 av Dagens Industri. Alexander Ross har de närmsta åren tydligt utstakade framför sig. “Vi går mer och mer mot att bli ett bolag som kan stå på egna ben med ett eget produktutbud. Det är en intressant utmaning för ett bolag som tidigare varit helt inriktade på konsultverksamheten. Det kommer att ge oss en annan stabilitet på lång sikt.”, säger Alexander inspirerat. Det märks att han brinner för bolagets nya inriktning mot digitala produkter.

“Digitala produkter är en intressant utmaning för ett bolag som tidigare varit helt inriktade på konsultverksamheten. “

– Alexander Ross

Alexander Ross tillträder som VD med omedelbar verkan. I praktiken blir det inte så stor skillnad mot hur han har arbetat den senaste tiden, menar han. “Min roll har varit att fungera som ett slags lim i den här organisationen. Se till att avdelningarna fungerar ihop, följa budget och förverkliga ägarnas visioner. En ny titel påverkar inte det, men det förenklar för utomstående att förstå min roll på bolaget”, säger Alexander.

Uppgifterna för tidigare VD:n David Elbe blir nu att bygga upp bolagets Sälj- och marknadsföringsarbete, samt arbeta med lite mer långsiktig verksamhetsutveckling. Han driver även vissa projekt.

“Jag tror att Ross kommer att göra ett alldeles utmärkt jobb som VD”, säger David Elbe.