Överraskningen på februarilönen: 60 000 kr i bonus

Alla som arbetat heltid hos Standout under 2021 kunde med glädje öppna lönebeskedet för februari och se att Standout där skickat med en bonus på över 60 000 kr per person för gott utfört arbete förra året.

Standout har länge haft bonussystemet som betyder att en fjärdedel av vinsten delas ut direkt till medarbetarna. När siffrorna summerades och böckerna för 2021 stängdes blev det ett rekordår på många sätt. Bolaget har under hösten kommunicerat ut till sina medarbetare att året har gått bra, men årets bonus blev lite av en överraskning för flera anställda:

– Jag har haft flera medarbetare som trodde det blev något fel på lönespecen, den här bonusen var mycket större än någon förväntat sig, säger David Elbe som är grundare av Standout.

Bonusen delas ut till alla anställda oavsett position och för en som arbetat heltid motsvarar den lite mer än 60 000 kronor.

Vi uppskattar våra medarbetare mycket, och som jag ser det hade vi aldrig klarat oss igenom pandemin och alla dess utmaningar så bra om det inte vore för dem, säger Alexander Ross som är VD på Standout.

Standout har 12 anställda och letar just nu personal för att expandera ytterligare. Bolaget är verksamt inom IT-branschen och har specialiserat sig på att bygga digitala integrationer mellan olika system. Branschen har växt rekordartat under de senaste åren då många bolag har haft tid att arbeta med digitalisering och effektivisering.

David Elbe