I augusti 2003 startade David den enskilda firman Standout solutions som senare blev Standout AB. Han gjorde även en egen logga, precis som många andra småföretagare utan någon särskild budget eller djupare mening.

Loggan gjordes i Pages, Mac-världens motsvarighet till Word, och har använts flitigt under åren. Japp, ett ordbehandlingsprogram. Don’t try this at home, kids! Tanken var att loggan skulle vara tillfällig, men efter ett drygt decennium hade den fortfarande inte bytts ut.

Ny målgrupp - fokuserad affärsidé

Så kom hösten 2015, och vi bestämde oss för att fokusera på det vi är bra på. Några få saker:

  • Hjälpa designers och reklambyråer med programmering så de slipper ge sig in på det själva.
  • Bli Sveriges bästa utvecklare på Ruby on Rails och specialbyggda Wordpress-sidor.

Kort sagt; en programmeringspartner. Vi slutar med det mesta som vi gjort tidigare; design, foto, texter, koncept, logotyper - och levererar istället detta via samarbetspartners. Vi har gjort det okej, men vi blir inte världsbäst på design. Vi vill sticka ut inom utvecklingssidan. Programmeringen. Det vi brinner för.

Det innebär att vi letar samarbetspartners över hela landet som kan hjälpa oss att leverera designrelaterade tjänster. Det betyder också att vi kan samarbeta med företag som vi tidigare konkurrerat med.

Så här ser den ut!

Så till logotypen. Du har säkert redan tjuvkikat längst upp på sidan, men så här ser den ut:

Standout logo

Den finns i några olika varianter, med och utan text, med och utan bakgrund. Du kommer att känna igen symbolen. När du ser den vet du att programmeringen bakom den lösning du använder håller högsta klass. Att någon av våra grabbar och tjejer har gått igenom den och gjort sitt bästa för att du ska bli nöjd.

Det här vill vi säga

  • Vi ville ha något som sticker ut. Den gamla loggan var svart och grå. Det rimmar illa med att sticka ut.
  • Vi behövde en symbol som kan användas när hela loggan inte behövs
  • Vi ville säga att vi är framåt, stabila och att vi kan passa in i andras verksamheter på ett ganska smidigt sätt. Byggblocken i symbolen kan arrangeras om för att passa i de flesta sammanhang och är enkel men tydlig.
  • Färgen röd kommer via vår starka koppling till Ruby, men symboliserar även energi, kärlek till det vi gör och ett mod att sticka ut.
  • Vi är lite varmare och mycket mer mer fokuserade.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.