Idag hjälpte jag en kund att flytta över en gammal Wordpress-sida till en helt ny plattform. Det är enkelt att göra om man vet var man ska klicka, men det kanske inte är helt uppenbart första gången.

Så här gör du

1. Exportera från den gamla sidan

Logga in på den gamla sidans wordpress-administration. Välj “Verktyg” > Exportera.

Här kan du nu välja att exportera allt innehåll, vilket är vanligtvis det du vill göra, eller bara flytta över sidor/inlägg. Klicka sedan på “Ladda ner exportfil”.

export wordpress

2. Importera till den nya sidan

På den nya sidan väljer du “Verktyg” > Importera > WordPress.

Om du inte har gjort detta tidigare får du upp en ruta som hänvisar till Wordpress Importer. Välj “Installera nu” längst ned till höger.

wordpress importer

När tillägget installerats ska du välja Aktivera tillägget & kör importering

aktivera

Klicka sedan på “Bläddra”, “Browse”, eller “Choose File” beroende på vilken webbläsare du kör. Leta upp exportfilen du nyss fick.

Klicka på “Ladda upp fil och importera”

3. Importera bilagor

I rutan som dyker upp får du frågan om du vill importera bilagor. Det brukar vara smart att klicka i den rutan, så är din sida inte beroende av att den gamla sidan finns kvar senare.

attachments

Så, det var det hela! Nu ska dina inlägg, sidor och kommentarer finnas med på den nya sidan. Behöver du hjälp med Wordpress-importer? Hör av dig så kan någon av våra konsulter hjälpa till.

David Elbe David Elbe
Telefon: 0470-348701
E-post: david@standout.se.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.