Sök på mobila enheter blir mer och mer populärt nuförtiden. Det tog inte lång tid för Google att reagera på det. Från och med 21 april 2015 får du mycket bättre rankning i sökresultaten om din produktsidan ser bra ut på mobila enheter, framför allt om sökningen sker på en mobil enhet.

Du kan ange namnet på din webbplats ovan och se resultatet.

P.S: Vi testade snabbt på vår egen sida, det ser ut som vi redan klarar testet!

Den nya regeln kommer att hjälpa användarna att hitta mer relevanta och högkvalitativa sökresultat och innehållet på dessa sidor kommer att visas perfekt på deras enheter.

Nya Google-bots som är inställda på att genomsöka dessa mobilvänliga sidor, kommer även genomsöka innehållet på din vanliga sida – som i sin tur kommer att ge en högre rankning för din webbplats.

Det finns naturligtvis vissa regler som anges på Googles Developer sida enligt få en “Mobilvänlig sida”-märkning. Du kan börja kontrollera dessa regler här om din sida behöver lite hjälp på traven för att klara testet.

Låter lite komplicerat? Hör av dig, så kan vi hjälpa dig att få bättre sökmotorranking för just din produkt/webbplats.

Njut av den vackra solen tills vi hörs nästa gång!

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.