Khabarkan är ett projekt vi jobbat på ett tag åt Mofid Al Jaafar som har många kreativa idéer. Genom att hämta information om nyheter från de största arabiska nyhetssiterna och koppla samman dessa med sociala medier så som Twitter och Facebook kan vi ta fram de allra mest populära nyheterna till Khabarkans användare.

Khabarkan image

Vi är vana vid att jobba med sidor i olika språk såsom engelska, norska och ryska etc. Men lite extra spännande i detta projektet har varit att sidan är på arabiska, vilket gör att man får bryta en hel del av de mönster man är van vid. Arabiska är bland de 5 största språken i världen, man läser texten från höger till vänster men siffror läses fortfarende från vänster till höger.

Bakom designlagret finns det en Ruby on Rails app som ständigt ser till att hålla nyheter och antal delningar uppdaterade så vi vet vilka nyheter vi ska visa för användaren.

Sidan finns redan uppe men är inte officiellt driftsatt än. Vi har ett par småpunkter kvar. Men ni får gärna tjuvkika på khabarkan.com. Kan ni inte arabiska får ni nöja er med att njuta av utsikten av designen som Metin Uçar har tagit fram.

Du är väl med på VIP-listan?

Om du vill ha koll på nyheter inom webbdesign och vara bland de första som hör om våra nya projekt ska du såklart göra som hundratals andra designers och företagare - gå med i vår VIP-lista.